Woman Forever - Az idők változnak, a Nő örök!

Ösztön Szerinti Anya

Ösztön Szerinti Anya

Vacsorára: Extra gyors zöldséges csirke és Almás-pudingos batyu

2019. október 31. - osztonszerintianya

Van az úgy, hogy az embert elkapja a gépszíj… Nem volt ez másképp a várandósságom idején sem. Még az utolsó hetekben, napokban is ha felpörögtem, egymást érték a megoldandó feladatok – mosás, takarítás, hajtogatás -, majd a végén nekiálltam még sütni is. Mostanában mindenem van, csak energiám nincs, és a legnagyobb mélyponton mégis megtörténik. Újra és újra. A napokban épp egy csodás vacsit és egy mennyei desszertet, Almás-pudingos batyut dobott a gép.

A fogzás még mindig tart, az átaludt éjszakák után újra kétszer kelek etetni éjjelente, nappal pedig minden energiámat leköti, hogy az „éhező” és ínyét szüntelenül dörgölő manót próbálom nyugtatni, evésre bírni. Emellett igyekszem „normális” emberként fenntartani a kiegyensúlyozottság látszatát, azaz rendben tartani a lakást, partner lenni a párom társasjáték szenvedélyében és játszani, amikor időnk és türelmünk engedi, és ha úgy alakul, megnézni végre egy filmet is elejétől a végéig, megszakítás nélkül.

Úgy alakult, hogy a héten végre a kedvesem home office-olni tudott, így ha nem is teljes jelenléttel, de volt segítségem Ádám körül. A takarítás mostanában nem az erősségem, sokkal jobban szeretem a hobbijaimmal elfoglalni magam, így a védőnői látogatás után nekiestem egy kiadós vacsorának, majd ráeszmélve, hogy még igen „korán” van – I love óraátállítás -, még egy kis sütit is sikerült összedobnom. A vacsiról nem készült fotó, olyan gyorsan elfogyott, de a teljesség kedvéért álljon itt az Extra gyors zöldséges csirke receptje.

3 db csirkecombot alsó és felső részre bontva fűszersóval ízesítettem és olívaolajjal bőségesen meglocsoltam. Hagytam kicsit állni, közben vékonyra szeleteltem kb. 400 gramm gombát. A csirkecombokat olívaolajjal kikent serpenyőben nagy lángon pirosra sütöttem, majd tálra szedtem. A maradék olajban nagy lángon megsütöttem a gombát, amit borssal és petrezselyemzölddel ízesítettem. Amikor szép piros volt, hozzákevertem egy zacskó fagyasztott kínai zöldségkeveréket, megsóztam, majd néhány percig együtt sütöttem. Végül hozzáadtam néhány löttyintésnyi paradicsomlevet, némi cukrot és citromlevet, átforraltam és elzártam alatta a lángot. A csirkét párolt rizzsel és a szaftos zöldségekkel tálaltam.

A desszerthez az alapot fagyasztott leveles tészta adta, amit pár napja vettünk és azóta agyaltam, mit is készíthetnék belőle. A Nosalty-n találtam az alapreceptet, amin az itthon található alapanyagokat felhasználva módosítottam picit. Az eredmény mennyei, krémes-fűszeres, pihe-puha Almás-pudingos batyu lett, ami az újonnan nekikezdett diétánkat tekintve nem sűrűn kerül majd az asztalra, de ha igen, annál nagyobb élvezettel tüntetjük majd el!

Hozzávalók:

2 alma meghámozva, kicsi kockákra vágva; 2 ek cukor, 1 tk fahéj, ½ citrom leve, 1 dl víz, 1 csomag leveles tészta, 1 tejszín ízű puding (a leírással ellentétben csak 3-4 dl tejjel készítjük el, minél sűrűbb, annál jobb)

A tetejére:

1 felvert tojás, 2 ek cukor, 1 ek fahéj

Elkészítés:

A kockára vágott almát a cukorral, fahéjjal, citromlével, vízzel alacsony lángon, lefedve kb. 15 percig pároljuk, majd lehűtjük. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és 8 egyenlő négyzetre vágjuk. A négyzetek közepére halmozzuk az almát, majd ráadagoljuk a pudingot is. A négyzetek sarkait összecsípve batyukat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejét felvert tojással kenjük, és megszórjuk fahéjas cukorral. 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt szép barnára sütjük.

Tipp: az almából készítsünk kicsit többet, és nagyobbacska babáknak enyhébb ízesítéssel kiváló püré születhet!

almas_pudingos_batyu.jpg

Tetszett amit olvastál? A jobb felső sarokban kattints a "KÖVETÉS" gombra, és lájkold a Facebook oldalamat is, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://womanforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6215275010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Ösztön Szerinti Anya