A védőnő javaslatára Ádinál elkezdtük a glutén bevezetését is. Ezt idáig levesben főtt grízgaluskaként kapta, vagy kekszként gyümölcsbe keverve. Mutatom a legegyszerűbb tízórai receptet, ami az almapüré keksszel!
Hozzávalók 2 nagyobb adaghoz:
2 közepes alma
2 db babakeksz (lidl-set használtam)
1 dl forralt, majd lehűtött víz (babavíz, esetleg szénsavmentes ásványvíz; én a vízforralóban pl. teakészítés után maradt vízből szoktam kicsit hozzátenni)
pár csepp citromlé (opcionális)
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk. Megmossuk, majd kisebb kockákra vágva turmixgépbe, smoothie-készítőbe vagy késes aprítóba tesszük. Én smoothie-készítőt szoktam használni. Hozzátördeljük a két babakekszet, és öntünk rá kb. 1 dl vizet. (A víz mennyisége egyébként ízlés- és almafüggő, ha lédúsabb almát használunk, kevesebb hozzáadott folyadék is elég. Ha viszont cél, hogy a babánk több folyadékot igyon, több vizet is adhatunk hozzá.) Pürésítjük.
Javaslat: ha nem szeretnénk, hogy az alma másnapra megbarnuljon, pár csepp citromlét is keverhetünk a püréhez.
Ezt az adagot Ádi kb. két délelőtt alatt eszi meg, az étvágyától függően. A maradék pedig mindig az enyém, olyan finom! Nyamm! :)