Woman Forever - Az idők változnak, a Nő örök!

Ösztön Szerinti Anya

Ösztön Szerinti Anya

Babaétrend: Almapüré keksszel

2020. január 29. - osztonszerintianya

A védőnő javaslatára Ádinál elkezdtük a glutén bevezetését is. Ezt idáig levesben főtt grízgaluskaként kapta, vagy kekszként gyümölcsbe keverve. Mutatom a legegyszerűbb tízórai receptet, ami az almapüré keksszel!

almapure_keksszel.jpg

Hozzávalók 2 nagyobb adaghoz:

2 közepes alma

2 db babakeksz (lidl-set használtam)

1 dl forralt, majd lehűtött víz (babavíz, esetleg szénsavmentes ásványvíz; én a vízforralóban pl. teakészítés után maradt vízből szoktam kicsit hozzátenni)

pár csepp citromlé (opcionális)

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk. Megmossuk, majd kisebb kockákra vágva turmixgépbe, smoothie-készítőbe vagy késes aprítóba tesszük. Én smoothie-készítőt szoktam használni. Hozzátördeljük a két babakekszet, és öntünk rá kb. 1 dl vizet. (A víz mennyisége egyébként ízlés- és almafüggő, ha lédúsabb almát használunk, kevesebb hozzáadott folyadék is elég. Ha viszont cél, hogy a babánk több folyadékot igyon, több vizet is adhatunk hozzá.) Pürésítjük.

Javaslat: ha nem szeretnénk, hogy az alma másnapra megbarnuljon, pár csepp citromlét is keverhetünk a püréhez.

Ezt az adagot Ádi kb. két délelőtt alatt eszi meg, az étvágyától függően. A maradék pedig mindig az enyém, olyan finom! Nyamm! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://womanforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4215435262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Ösztön Szerinti Anya